Newsletter

Získávejte nejnovější informace a akční nabídky z našeho eshopu.

Partner


 

Akce

 Celý komplet třeba jako překvapení. 

 

Dárkový balíček

Naše cena: 400,- Kč

Kniha o stévii sladké

Kniha o stévii sladké

Naše cena: 199,- Kč

Prodej osiva

Naše balení neobsahuje 20 nebo 100 semínek. Naše balení obsahuje až 4000 semínek. Osivo které nabízíme, pochází přímo z velké plantáže.

Chcete vědět jak ji pěstovat? Podívejte se na náš návod. Je ověřený a vyzkoušený. 


Semena stévie - 5 gramů

Semena stévie

Naše cena: 100,- Kč

Proč stévie nesladí ?

Milí přátelé,
mezi uživateli stévie se objevuje několik mylných informací, které mohou dělat této fantastické rostlině špatné jméno, či odrazovat případné budoucí uživatele. Před dávnou dobou se někdo vyjádřil, že si vhozením lístků stévie do čaje či kávy výborně osladil. Nyní se lidé pokoušejí tímto způsobem sladit, ovšem objevuje se spíše více negativních zkušeností než těch pozitivních. Někteří se vyjadřují stylem, že není nad cukr či lžičku medu. Otázkou je, proč stévie nesladí, jak se říká a píše. Stevia rebaudiana bertoni opravdu sladí nicméně zde je logické vysvětlení, proč tomu tak nemusí být.
Stévie sladká je také rostlina stejně jako cukrová třtina či cukrová řepa. Každá z těchto rostlin obsahuje určité procento sladivých látek, které se při požadovaném procesu uvolňují. Ať je to separace sacharózy při zpracování řepy v cukrovaru nebo lisování třtiny a následná krystalizace. Je nutné si uvědomit několik faktů o stévii.
Stéviové glykosidy se velmi špatně uvolňují z čerstvě utržených listů stévie oproti sušené nati. Dalším důležitým faktorem je koncentrace glykosidů obsažených v listech. Málo slunce, nedostatek živin, příliš mladá stévie. To vše může ovlivnit oslazení vašeho nápoje. Je však nutné si uvědomit, že stévie je stále pouze rostlina. Lze to přirovnat k tomu, jako bychom si do kávy nebo čaje nakrájeli nať ze třtiny nebo cukrovou řepu. Pak by jistě každý konstatoval, že jeho káva není sladká. Je logické, že množství sladivých látek obsažených v každé rostlině je různé, ale množství, které je schopno se dostatečně uvolnit, tak aby poskytlo uspokojení našim chuťovým buňkám je opravdu malé. Z toho vyplývá, že je pro slazení lepší používat produkty z rostlin vyrobené, jako jsou např. stéviové glykosidy extrahované přímo z listů stévie. Dlouhodobá praxe ukázala, že k oslazení je nejlepší používat sušené listy a extrakty.


Články
Platba online

Kontakt

Vladimír Říha

Tel.: 724506557

stevis@email.cz

Kontaktní formulář:

Anketa

Odkud znáte stévii?

Celkem hlasů: 15593